logo

Wat veroorzaakt geestesziekte?

Inhoudsopgave

Er zijn veel dingen die kunnen leiden tot psychische aandoeningen. Zelfs de mensen die psychische aandoeningen bestuderen, weten niet wat de belangrijkste redenen zijn voor verschillende soorten psychische aandoeningen. Ze bestuderen nog steeds de hersenen om erachter te komen wat de oorzaak is van psychische aandoeningen.

Een psychische stoornis is een andere naam voor geestesziekte. Deze stoornis beïnvloedt hoe we ons voelen, wat we doen en hoe we handelen. Er zijn veel dingen die kunnen leiden tot een psychische aandoening, zoals angst, depressie, schizofrenie, eetstoornissen en verslavingsgedrag. Deze ziekten kunnen worden veroorzaakt door dingen in de omgeving, in de geest of in het lichaam.


We hebben allemaal wel eens gezondheidsproblemen, maar psychische problemen veroorzaken psychische aandoeningen. Wanneer langdurige symptomen van psychische aandoeningen stress veroorzaken en uw dagelijkse leven in de weg staan, kunt u zich mogelijk niet concentreren op school, werk of andere belangrijke dingen. Praattherapie of medicijnen kunnen u helpen weer op het goede spoor te komen.

Symptoms of mental illness

Tekenen en symptomen van psychische aandoeningen zijn afhankelijk van de situatie en andere dingen. Er zijn veel dingen die psychische aandoeningen kunnen veroorzaken. Mensen met een psychische aandoening hebben geen controle over hoe ze handelen, wat ze denken, hoe ze zich voelen, enz.

8 belangrijkste oorzaken van psychische aandoeningen

Sommige biologische dingen, zoals genen, infecties, gifstoffen, verwondingen, enz., kunnen psychische aandoeningen veroorzaken. Diabetes is een voorbeeld van een biologisch probleem dat van ouders op kinderen kan worden doorgegeven. Sommige psychische problemen kunnen ook biologisch worden doorgegeven. We hebben een lijst gemaakt met enkele biologische redenen waarom iemand een psychische aandoening kan krijgen: Ten eerste, genetica:

1. Geestesziekte kan grotendeels worden veroorzaakt door genen.
Als iemand in de familie een psychische aandoening heeft of gek doet, is de kans groter dat dit via de genen wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Het kan niet altijd. Maar meestal wordt het van de ene generatie op de andere doorgegeven. Mensen die het eerder hebben gehad, hebben meer kans om het opnieuw te krijgen.

Vanwege genen kan een persoon die een familielid heeft met problemen zoals een slecht gebit, een psychische aandoening, diabetes of kaalheid, die problemen ook hebben. Sommige mensen denken dat als iemand in het gezin opvliegend is, dit naar hun kinderen zal gaan. Dit betekent dat we waarschijnlijk dezelfde fysieke of gedragskenmerken hebben als onze voorouders, omdat we aan hen verwant zijn.

2. Hersenbeschadiging of aangeboren afwijkingen:
Als iemand ernstig hersenletsel heeft, kan dat de hoofdoorzaak zijn.

3. Prenatale schade:
Prenatale schade is elke vorm van schade aan de foetus terwijl deze zich nog in de baarmoeder bevindt. Er is een kans dat een zwangere vrouw die drinkt en wordt blootgesteld aan ziekten of infecties, een psychische aandoening krijgt. Onderzoek toont aan dat autisme wordt veroorzaakt door problemen met de ontwikkeling van de hersenen op jonge leeftijd.

4. Ziek worden
Verschillende infecties zijn in verband gebracht met schade aan de hersenen en het begin of de verergering van psychische aandoeningen.

5. Milieu:
Als je op zo’n stressvolle plek woont, kan het je mentaal ziek maken. Mensen met een psychische aandoening, die kunnen worden veroorzaakt door hun gezinsleven, de manier waarop hun familieleden handelen, hun verantwoordelijkheden, geld, enz. Mensen met een psychische aandoening hebben het moeilijk als ze iets willen maar het niet krijgen.

6. Drugs en alcohol:
Als u regelmatig drinkt of drugs gebruikt of eraan verslaafd bent, kunt u een psychische aandoening hebben. Als u problemen heeft met een psychische aandoening, moet u praten met mensen die in de geestelijke gezondheidszorg werken.

7. Eten & slapen
De meeste mensen eten niet genoeg of gezond voedsel en ze slapen 7 uur per nacht niet. Deze dingen kunnen je ook mentaal ziek maken.

8. Stressvolle gebeurtenissen:
Als je wordt misbruikt of net een dierbare hebt verloren, sta je misschien te veel onder druk, waardoor je hersenen moeilijk kunnen werken. Langdurig misbruik of het langdurig niet zien van dierbaren kan angst, depressie, stress en paranoia veroorzaken. Het kan een van de dingen zijn die je mentaal ziek maken, of het kan je meer pijn doen.