logo

Beste medicijnen tegen angst in 2023

Inhoudsopgave

Het is normaal om je soms angstig te voelen. Het is normaal om nerveus te zijn voor een groot evenement of in een moeilijke situatie. Maar angst kan een probleem zijn dat niet weggaat en je baan of relatie kan ruïneren. Het is tegenwoordig de meest voorkomende psychische aandoening.

De Anxiety and Depression Association of America zegt dat meer dan 18% van de volwassenen in de Verenigde Staten een angststoornis heeft.

De effecten van angst, paniekstoornis of veel zorgen of angst kunnen worden verminderd met deze angststillers. Meestal starten artsen de behandeling met benzodiazepines, het meest gebruikte medicijn om angst te behandelen. Medicijnen zoals Xanax (alprazolam), Klonopin (clonazepam), Citalopram (Celexa), Valium (diazepam), Duloxetine (Cymbalta) en Ativan (lorazepam) die sterk worden aanbevolen, werken snel. Dit zijn de beste medicijnen tegen angststoornissen, die ook goede medicijnen zijn om van de symptomen van een stoornis af te komen.

Hoe werken medicijnen tegen angst?

Geneesmiddelen tegen de angst die de hersenen en het onderliggende door de manier waarop neurotransmitters werken te veranderen, veroorzaken. Deze medicijnen helpen mensen met angststoornissen zich beter te voelen door serotonine- en dopaminereceptoren op zenuwen te stimuleren. Dit helpt lichaam en geest te ontspannen.

Sommige anti-angst medicijnen, zoals benzodiazepinen, beschreven ontwenningsverschijnselen door gamma-aminoboterzuur (GABA) hersenchemicaliën harder te laten werken (GABA). GABA is een chemische stof die ervoor zorgt dat zenuwcellen in de hersenen met elkaar kunnen praten. Het vertraagt de hersenactiviteit en helpt de patiënt te ontspannen. Mensen denken dat angst of andere psychische aandoeningen kunnen leiden tot veel activiteit in de hersenen.

Bijwerkingen van angststillers

Medicijnen tegen angst werken in op het zenuwstelsel en de hersenen en hebben kalmerende effecten en helpen zowel fysiek als mentaal te ontspannen. Maar het kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen van medicijnen tegen angst zijn onder meer:

 • Slaperigheid
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Wazig zicht
 • Moeite met concentreren
 • Geheugen problemen
 • Verwardheid
 • Buikpijn
 • Ongewone vermoeidheid
 • Nervositeit
 • Duizeligheid
 • Hoge bloeddruk

Dit zijn enkele veelvoorkomende bijwerkingen van angststillers. Soms worden deze bijwerkingen ernstig, dus als u bijwerkingen opmerkt met medicijnen tegen angst, neem dan contact op met uw arts.

Ernstige bijwerkingen van medicijnen tegen angst

Ernstige bijwerkingen van anti-angstmedicatie zijn minder, maar het is mogelijk. De ernstige bijwerkingen van anti-angst medicatie zijn-

 • Verhoog angststoornissen
 • Slapeloosheid
 • Snelle of langzame hartslag
 • Depressie

Als u de medicijnen onder toezicht van de arts gebruikt, is er minder kans op bijwerkingen. Maar als u met een van deze bijwerkingen te maken krijgt, kunt u het beste contact opnemen met uw arts.

Top 10 anti-angst medicijnen lijst

Er zijn vier soorten medicijnklassen op de markt voor de behandeling van angststoornissen.

Hier is een lijst met de beste anti-angstmedicijnen uit elke medicijnklasse:

 1. Alprazolam (Xanax) is een benzodiazepine die werkt op de hersenen en het centrale zenuwstelsel om de symptomen van aandoeningen te verlichten. Alprazolam (Xanax) is een geweldig middel tegen angst dat ten zeerste wordt aanbevolen. Lees het recept van uw arts voor het geneesmiddel voordat u het inneemt.
 2. Citalopram (Celexa): Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van depressie en angststoornissen. Een selectieve serotonineheropnameremmer is de naam van dit medicijn (SSRI).
 3. Escitalopram, dat wordt verkocht onder de merknaam Lexapro, zit in een groep geneesmiddelen die selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) worden genoemd. Het is een van de beste medicijnen voor de behandeling van angst of depressie. Het helpt de balans van serotonine in de hersenen te herstellen en kan u meer energie geven.
 4. Fluoxetine (Prozac): Prozac is een bekend middel tegen angst dat alleen of in combinatie met andere geneesmiddelen wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, paniekstoornissen, angststoornissen en obsessief-compulsieve stoornis. Fluoxetine kan u helpen beter te slapen, meer te eten, u beter te voelen, meer energie te hebben en meer geïnteresseerd te zijn in het dagelijks leven.
 5. Chloordiazepoxide (Librium): Librium is een goed anti-angstmedicijn dat mensen met angststoornissen kan helpen zich minder angstig te voelen. Dit geneesmiddel zit in een klasse geneesmiddelen die benzodiazepines worden genoemd. Het kan alleen of met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Lees voordat u het geneesmiddel inneemt de instructies die uw arts u geeft.
 6. Diazepam (Valium) is een van de beste benzodiazepinegeneesmiddelen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van angststoornissen, alcoholontwenning en spierspasmen. Het werd soms gebruikt als slaapmiddel voor grote operaties. Diazepam kan alleen worden ingenomen of samen met andere medicijnen zoals voorgeschreven door een arts. Lees voordat u het geneesmiddel inneemt de instructies die uw arts u geeft.
 7. Lorazepam (merknaam Ativan): Ativan is een soort medicijn dat benzodiazepine wordt genoemd. Dit medicijn werkt door de hersenen en het centrale zenuwstelsel rustiger te maken, wat helpt bij het wegwerken van stoornissen in het systeem. Lees voordat u het geneesmiddel inneemt de instructies die uw arts u geeft.
 8. Duloxetine (Cymbalta): Duloxetine is een goed middel tegen angst dat wordt gebruikt om angststoornissen en depressie te behandelen. Het wordt vaak door artsen voorgeschreven samen met andere geneesmiddelen die ook worden gebruikt om zenuwpijn, rugpijn enz. te behandelen. Cymbalta kan u helpen meer te eten, u beter te voelen, meer energie te hebben, beter te slapen en meer geïnteresseerd te zijn in het dagelijks leven.
 9. Venlafaxine (Effexor XR): dit geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van angststoornissen, paniekaanvallen, depressie en sociale fobie. Het heeft een langzame afgifte. Het is een serotonine-noradrenaline-heropnameremmer, een soort medicijn (SNRI). Effexor XR kan u helpen slapen, eten, zich beter voelen, meer energie hebben en meer geïnteresseerd zijn in het dagelijks leven.
 10. Amitriptyline, dat wordt verkocht onder de merknaam “Elavil”, is een van de beste medicijnen tegen angst. Het wordt gebruikt voor de behandeling van angststoornissen en depressie. Dit medicijn kan u helpen meer energie te krijgen, u minder gestrest en angstig te voelen en beter te slapen. Tricyclische antidepressiva zijn de groep geneesmiddelen waarvan amitriptyline deel uitmaakt.

Dit zijn allemaal de beste medicijnen voor de verschillende problemen die een persoon met een angststoornis kan hebben. Artsen geven deze medicijnen nadat ze de gezondheid van de patiënt hebben bekeken, en als de toestand slecht is, duurt de behandeling langer. Zorg er dus voor dat u de instructies van de arts opvolgt over hoeveel u moet innemen en hoe lang u het moet innemen.

Zijn medicijnen tegen angst die gewichtsverlies veroorzaken

De grote vraag is of anti-angst medicijnen mensen kunnen helpen gewicht te verliezen. Sommige anti-angst medicijnen kunnen ervoor zorgen dat u gewicht verliest, en sommige kunnen ervoor zorgen dat u aankomt. Het gebeurt wanneer u anti-angst medicijnen gebruikt met andere medicijnen zonder eerst een arts te raadplegen. Dus als uw arts u een anti-angstpil geeft, moet u hem laten weten of u al andere medicijnen gebruikt. Hier is een lijst met anti-angst medicijnen die ervoor kunnen zorgen dat u gewicht verliest. –

 • Duloxetine (Cymbalta)
 • Bupropion (Wellbutrin)
 • Fluoxetine (Prozac)

Studies naar de werking van deze anti-angstmedicijnen tonen aan dat sommige mensen moeite hebben om af te vallen terwijl ze ze gebruiken. Dit zijn niet de beste medicijnen voor angststoornissen. Het beste medicijn tegen angst zijn benzodiazepines.

Conclusie
We spraken over anti-angst medicijnen en hoe ze kunnen helpen en hoe ze pijn kunnen doen. Zorg ervoor dat u angststillers gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Als je een recept voor een medicijn krijgt, is de kans kleiner dat je er ziek van wordt. En als u al lang medicijnen gebruikt en u zich beter voelt, moet u naar de dokter gaan voor een controle. Als u gedurende lange tijd angstremmers gebruikt, kunt u eraan verslaafd raken.